Oficiální stránky obce Rančířov

JV obchvat Jihlavy - doprava a školní autobusy

21. 4. 2023

Pro veškerou dopravu bude od 2. května až do konce října 2023 uzavřen výjezd z Jihlavy na I/38 Znojemskou ulicí (II/523). V místě jejich křížení vznikne nově velká okružní křižovatka. Veškerá doprava jak pro osobní, tak nákladní automobily bude vedena obousměrně po I/38 a dále jihlavskými ulicemi Žižkova a Hradební. V místě současného křížení silnic I/38 a II/523 (V Ráji) bude po celou dobu stavby provoz řízen kyvadlově na semafory - do léta po současné komunikaci I/38, od léta po dokončené části nové okružní křižovatky.

Školní autobusy obsluhující ZŠ Nad Plovárnou, Jihlava ze směru od Rančířova pojedou po stanovené objízdné trase po silnici I/38 (převaděč), dále pak ulicí  Žižkova, přes zastávku Hradební, k nově zřízené zastávce Dopravní podnik. Tato změna se týká pouze autobusových spojů: 760460/6, 760471/10 a 760501/4.

Je nutné počítat se zpožděním, které budou autobusy na semaforech a v ranním provozu nabírat. 

Ostatní autobusové spoje budou jezdit již avízovanou trasou - po silnici I/38 (převaděč) - Dům zdraví/nemocnice - autobusové nádraží. 

Zároveň bude ponechána linka MHD č. 4 do zahrádkářské kolonie v Ráji. Stávající zastávka bude přesunuta do blízkosti autosalónu Autocentrum Rozkoš. Cesta staveništěm bude upravena pro pěší, měla by zde být vybudována i lávka. Příjezd autem bude možný stále z I/38.